19 May 2015

Sambutan Hari Ibu Tadika & Taska Naluri Bistari

Assalamualaikum...

Baru-baru ni tadika & taska tempat Qaira school buat sambutan hari ibu. So ibu-ibu yang berkelapangan dijemput hadir memeriahkan majlis.

Aku datang sekejap nak bagi support. Cewah. Pestime kot attend aktiviti parent kat school ni. Padahal anak aku kat taska jea. Hihi.. Pepagi bute dah mandikan Qaira dan pakaikan baju sedondon dengan mama. Gitewww. Nampak tak keeksitedan seorang emak? Hewhewhee..

Dalam pukul 10:15am aku gerak dari opis menuju ke tadika. Sebab majis buat kat tadika je. Aku tengok Qaira dengan otainye dok atas kerusi tengok budak lain dengan mak dorang. Bila dia nampak aku, dia buat dek je tapi muka blur kot. Kenapa mama datang school cepat sangat ni.. Hehe..

Lepas tu baru dia tersengih-sengih lompat datang kat aku. 

Aktiviti memula potong kek.. Dan si anak suapkan kek kat mulut mama.


Untuk kes aku, aku paksa tolak tangan qaira suap kek kat aku sebab dia tengah kesedapan makan kek yang ada ice cream tu.
Aktivit makan-makan je lepas tu. Teman qaira makan kejap lepas tu aku balik bekorje. 

Mujur opis dekat! Hehe..

Selamat hari ibu semua ibu yang sedang baca entry ni!



25 April 2015

Aktiviti anak beranak cycling taman botani

Assalamualaikum..

Hari Jumaat, abah qaira cakap esoknye nak bawak kami gi Taman Botani Shah Alam...

Esok pepaginya aku goreng samosa sedap Desa Pandan untuk kunyah-kunyah while rest. Qaira pun suka samosa ni... 

Pukul 1130am gitu aku sampai Taman Botani.. Terus gi servey basikal sewa..
Qaira paling huntong. Jadi big boss. Haha.. Siap jerit-jerit masa basikal tengah turun bukit.. Kihkihkih..


Jenuh jugak mengayuh nak ke animal garden. Sebab berbukit tinggi. Terkejut urat-urat saraf tunjang aku.

Lepas tu singgah ke rumah iklim.

Masa ni tengah musim bunga. 

Masa ni qaira dah yakyak. Tak sanggup dok lama-lama dalam rumah iklim tu. Terus kuar pi cari toilet untuk Qaira..
Lepas tu pergi laman sawah.. Rasa angin sepoi-sepoi bahasa..

Tak larat dah nak ke rumah cendawan. Sebab penat kayuh basikal tengahari buta.. 

Lepas tu pekena aiskrim jap sebelum pulang basikal.
Lepas tu terus pulang home sweet home.. Tired.. Fuhh..






23 April 2015

Berbasikal di Taman Metropolitan, Kepong

Assalamualaikum..

New aktiviti baru kami anak beranak di zaman GST sekarang.. Berbasikal hujung minggu.. Bagi berpeluh. Bagi peha mak-mak orang ni kecik... :p. Kekonon je la boleh kecik kan...
Lama tak bagi peluh keluar... 

Bila naik basikal ni, baru tau taman ni besar giler!

Siap jumpa ikan keli yang baaanyakkk sangat. Tak tau la orang bela untuk jual ke atau memang kepunyaan Kerajaan. Sebab ada orang DBKL buat rondaan kat situ..
Pusing-pusing jumpa banyak bangau tengah lunch ikan hidup-hidup. Gile meeah makanan dorang. Tak payah nak terbang atas air usha ikan sebab ikan memang banyak kat tepi-tepi air tu..
Kami siap rehat bawah pokok kelapa nak bagi Qaira tengok bangau. Cewah. Padahal dah semput kayuh basikal.. Hihihi.. 

Sejam je kami cycling.. Sewa basikal sejam RM10. Ada banyak pilihan basikal untuk sewa. 

Kali kedua cycling, kami sewa basikal kat Taman Botani Shah Alam pulak. Yang tu entry nanti-nanti ye!

La ni, laki aku dok survey basikal kat kedai pulak.. Boleh tahan mahal basikal sekarang arrrr.. 



get this widget here
 

Copyright © 2013 Reserved to cik may
Design by kinaf