23 January 2015

Laguna Biru Fasa 2 Di Ekspo Pameran Hartanah Bangi!

Assalamualaikum...

Ada sesiapa yang sedang mencari rumah untuk dimiliki? Nih aku ada nak buat iklan sikit. Untuk minggu ni, Jumaat,Sabtu & Ahad (23~25 Januari 2015) aku berada di Ekspo Prospek Hartanah di PKNS Bangi. 

Aku di sini sebagai wakil pemaju untuk promosi projek perumahan mampu milik , bukan mampu tengok.. Projek Laguna Biru Fasa 2. 
Terdiri dari 6 blok bangunan 17 tingkat dengan kemudahan 2 unit lif. 

Harga jualan bermula daripada Rm145,000 ~ RM166,000.

Projek ini masih dalam peringkat kerja awal di tapak.. Kedudukan projek ini adalah di tengah perkampungan melayu. Dan kawasan ni bakal jadi tempat pelancongan sebab berdekatan dengan Tasik Biru. 

Kalau ada yang berminat boleh tengok syarat-syarat kelayakan di bawah.

Keluasan rumah 850kps & ada 2 jenis rekabentuk rumah bagi perumahan ni. 
So, kalau ada yang berminat boleh hubungi talian pejabat jualan 03-6034 3276

 

15 January 2015

Dapat Duit 'Ganti' Dari TOUCH N GO

Assalamualaikum.

Cerita pasal kad touch n go aku. Aku up gred kad watson jadi touch n go. Bila ada even kat pwtc, aku pun topup RM20. Sebab nak gi pwtc naik KTM je dari rumah. 

Lepas tu aku perasan kredit dalam kad aku macam dipotong lebih RM5 untuk penggunaan kali pertama. So aku consider ada caj tersembunyik kot. Biar je la. Kasi halal..

Beberapa hari lepas tu, aku topup lagi. Sebab kene pergi course kat Hotel Dynasty Jalan Ipoh. Lepas topup je hilang lagi hampir RM5.

Aiik.. Ni memang dah menduga kesabaran aku. 

Terus aku call hotline touch n go nak tau apa masalahnye. Dah bagi detail kad, staff touch N go bagitau tu penalty sebab dorang tak boleh nak track location aku naik KTM.

Mungkin aku touch kad tak betul kot? Kan..

So dorang akan refund semula duit tu dalam tempoh sebulan. Kalau aku tak call, for sure aku pun tak tau dorang akan refund duit. Dan dorang pun tak tau kene refund duit aku. Ceewaah. Hahaha..
Duit tu pun dah selamat masuk dalam akaun. Alhamdulillah...



5 January 2015

Resepi Popia Goreng Special

Assalamualaikum..

Entry ketiga di tahun baru.. Masih dok up resepi. Mood sekarang nak hupdate resepi. Nak buat macamne kan.. Hihi..

Ni resepi yang baru buat jugak.. Meh cuci mata dengan hasilnya.. Zass!
Aummm.. Nomnomnom...

Dengan modal beberapa hengget, dapat popia yang gemuk dengan isinya..

Jom tengok bahan-bahan:
1)kulit popia
2)taugeh segenggam 
3)tauhu seketul- dipotong bentuk kiub
4)isi 2 ketul ayam dicincang kecik
5)telur sebijik
6)bawang besar hiris-aku amik 1/4 bawang besar je
7)bawang putih 2 biji dihiris
8)lobak dihiris nipis
9)mix vegetable.
10)garam secubit.

Cara-cara:
1) tumis bawang besar & putih sehingga wangi.
2)masukkan ayam, kemudian lobak.
3)masukkn semua bahan lain yang dah potong kecik tu kecuali taugeh.
4)dalam kuali yang sama, tolak ketepi bahan tumis tadi. Pecahkan telur dalam tu. Kacau bahan dalam kuali dengan telur tersebut. Baru letak taugeh..
5) perasakan dengan garam.
6)siap!

Biarkan bahan tu sejuk dulu, baru gulung dalam kulit popia. Goreng dengan minyak yang banyak & pastikan minyak betul-betul panas baru letak popia tu.

Selamat mencuba!
get this widget here
 

Copyright © 2013 Reserved to cik may
Design by kinaf