10 February 2016

Tips Memilih Polo Shirts for Men


Assalamualaikum...

Buntu nak hadiahkan apa untuk encik boyfren/encik tunang/encik suami???

Meh sini hakak bagi idea untuk bagi hadiah kepada pasangan anda.. Apa kata bagi sehelai,2 helai,3 helai atau berhelai-helai tshirt untuk pasangan korang tu.

Tapi, nak bagi hadiah tu jangan la pi beli tshirt bundle pulak. Kot ye pun asal ikhlas ye dok? Biarla yg ada memory terindah dengan jenama mengikut trendy terkini.

Jom hakak share tips nak pilih t-shirt!

Walaupun tshirt dikenali sebagai pakaian lelaki yang paling gemar dipakai dan versatile, terdapat juga ramai lelaki yang menggemari koleksi polo shirts atau tshirt polo. Apa yang membezakan tshirt dan polo shirt adalah;

1. Material yang digunakanBiasanya koleksi polo shirts diperbuat daripada fabrik yang lebih tebal.

2. Tshirt tidak mempunyai kolar dan koleksi polo shirts pula direka dengan berkolar

3. Koleksi polo shirts direka dengan rekaan berbutang tiga pada bahagian leher

Selalunya polo shirts ini kerap dipakai oleh lelaki yang gemar bergaya smart casual di mana ia tidaklah terlalu formal dan pada masa yang sama tidaklah terlalu casual.

Berikut merupakan beberapa gaya pemakaian polo shirts for men  sebagai panduan anda :

                   
Seperti yang disebut sebentar td, anda boleh menggayakan polo shirts ini bersama pemakaian seluar slacks untuk ke pejabat atau majlis-majlis yang memerlukan anda untukberpakaian kemas
                   
Untuk para pelajar kolej yang tidak dibenarkan untuk memakai tshirt sewaktu ingin menghadiri kuliah pula, tampil kemas dan santai dengan memadankan baju polo anda bersama jeans yang anda gemari.
                    
Dan untuk gaya santai di hujung minggu pula adalah dengan pemakaian baju polo tersebut bersama seluar pendek anda

Anda masih kekal selesasantai tetapi pada masa yang sama kelihatan ‘smart’ berbanding gandingan seluar pendek bersama t-shirt biasa

Okei.. So tips dah share. Jangan lupa klik link di atas untuk tengok the best price untuk t-shirt polo for men! Boleh la hadiahkan untuk yang tersayang! Muahciked! Heheee

7 February 2016

Berpantang day 40 Offer dari Zalora

Assalamualaikum..

Semalam bukak blog selepas berhari-hari lupe pasal blog. Bizi dengan anak kecik tak habis pantang lagi. Hari ni baru hari ke-40. Lagi 20 hari kene kerja. Oh noooo!

Oh ye.. Semalam bukak blog. Dapat komen dari Zalora.. Ajak bercollaboration dengan zalora.
Ni kali ke-2 Zalora ajaka bekerjasama biay review produk dorang. 

Tengah tunggu free-free nak up produk Zalora. Ada voucher free menanti. Yippiieee!

28 January 2016

Day 30 Berpantang Checkup Sebulan Baby Qayyum

Assalamualaikum..

Baru je balik dari klinik. Bawak Qayyum checkup sebulan..

Berat dah 3.7kg dah. Naik 1.1kg sebulan.

Banyak membuang, ingat berat tak naik banyak. Rupanya banyak jugak berat dia naik.

Mungkin masa ni je la berat naik banyak sebab dia tido je.

Nanti bile dah terus aktif biasanya berat susah nak naik.

Balik dari klinik, rumah blackout pulak.

Panas panas panas.
 
get this widget here
 

Copyright © 2013 Reserved to cik may
Design by kinaf