18 September 2016

Resepi donut choc dari chef

Assalamualaikum.

Hari-hari pikir nak update blog. Hari ni baru terlaksana. Hehe

Sebelum subuh hari merancang nak buat donut dengan choc. Bukan yang salut choc tu. Tapi mungkin di ubah suai sebab nak habiskan choki-choki anak dara. 

Sempat google kejap dan terjumpa resepi chef ni. Ye k tak chef. Tak sempat nak selidik blog tu. 

I try follow sebab bahan mudah. 

Disebabkan pakai philips breadmaker, kerja lebih mudah. Tapi kene setting sekarang supaya boleh makan pukul 8am nanti. 

Sekarang pukul 5:05am. 

Kalau guna breadmaker, masa 1 jam 30 minit diperlukan untuk uli doh.

Sebelum lupa, tepek resepi sini sesiap untuk panduan bila anak-anak besar nanti. Haha!

Bahan-bahan donut choc!!
  • 3 cawan tepung gandum
  • 4 sudu gula
  • 1/2 sudu garam
  • 2 sudu susu tepung
  • 1 biji telur
  • 1/2 cawan air
  • 2 sudu butter 
Bahan A:
  • 2 sudu teh yis mauripan
  • 1/4 cawan air suam
  • 1sudu teh gula

Cara cara:
  1. Satukn bahan A dan biarkn berbuih. Ketepikn.
  2. Masukkn tepung, gula, garam dan susu tepung ke dalam mangkuk. Gaul sekata dan lubangkan di tengah tepung. 
  3. Tuangkan telur, air, yis dan marjerin. Uli sehingga llicin atau tidak melekat ditangan. Biar kan doh didalam bekas yang bertutup atau  menggunakan tuala lembab sehingga doh kembang.
  4. Tumbuk doh untuk keluarkn angin. Bentukkn menjadi donut.
  5. Biar sebentar donut naik sekitar 15 minit kemudian bolehlah digoreng. 
  6. Celupkan donut dengan coklat cair.
  7. Selamat mencuba.
Gambar takda lagi. Nanti saya sis upload lain selepas selesai ok. ☺️

29 August 2016

Wakil agent serta dropship diperlukan untuk product homemade beauty

Assalamualaikum.

Hai semua. Welcome back to me! Hehe..

Saya tengok balik blog saya.. Entry terakhir bulan julai. Sekarang ni hujung Ogos. Oh.. Sebok nya saya.. :p

Memang sibuk jadi supermama dan berniaga online sebagai suka-suka je.. Kena pulak memang ada kerja hakiki 8:30-5:30pm.

Ok. Gambar posing ala-ala duta resort hakmilik saya. 🙄🙄

Rindu nak menaip di sini. Tapi melihat pembesaran anak-anak depan mata adalah lebih utama. 

Demi keadaan semasa, perlu korbankan la kekerapan berbloging ni. Persaingan untuk kehidupan lebih selesa nampak kian melonjak. Rata-rata orang yang tak suka berniaga pun dah mula berniaga.
Masing-masing cuba bersaing secara sihat.

Apa-apa pun bisnes yang kalian buat, saya tetap sokong! 

Kalau ada yang berminat untuk berniaga secara online dan dropship boleh la emel saya. Saya sedia membantu.

Sebenarnya point saya hanya yang terakhir. Saya mencari mereka yang berminat untuk berniaga product kecantikan yang di buat secara homemade, selamat tanpa kimia. Emel saya : mayzura@ymail.com.

Tak perlu modal kalau buat dropship. Modal kecil diperlukan untuk yang berminat buat stok sendiri.

Income duit tepi ni boleh la buat tabungan percutian familyy!! Yeay!!
Jom bercuti & rehatkan minda letih bekerja!!!

20 July 2016

Baju inner menyusu murah


Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Untuk pagi ni.

Done packing baju inner longsleeve & sleeveless super selesa. Kain sejuk & tak melekap kat badan.

Selesa untuk ibu-ibu breastfeeding.😊

Ada lagi yang nak cube inner nursing super selesa ni?


Longsleeve RM35.00
Sleeveless RM28.00
Postage RM7

Ada diskaun untuk yang beli min 2 helai tau. 😊 sementara hakak bermurah hati bagi disc musim raya ni je ye!

Sementara stok masih ada ni, cepat grab.
get this widget here
 

Copyright © 2013 Reserved to cik may
Design by kinaf