21 August 2014

Hutang oh hutang

Assalamualaikum..

Alkisah... Aku dan kekawan... Hehe... Semalam si polan call.. Tanya kabar...

Sambil nak tau pasal loan kami masa study dulu ape cerita.. Sebab dia dapat surat saman dari peguam.. Sedangkan dia bayar setiap bulan. Cuma tak ikut jadual sebenar pembayaran bulanan. Contoh: sepatutnya bayar rm150 tapi dia bayar rm100 je..

So dia nak tau la aku buat macamne... Bayar berapa..

Aku pun bagitau, loan yayasan aku dah selesai. Aku dah setel hutang tu tahun lepas lagi.. Lepas dapat warning dari lawyer jugak. Haha.. Tapi masa dapat warning tu aku tengah sebok nak kawen.

Aku pun tak suka berhutang lama,every month bayar lebih.. Nak habiskan cecepat.. Setahun gitu, selesai..

Dia pun macam termangu dengar aku cakap dah habis hutang belajar..

Then,dia decide malas layan surat lawyer tu..

Aku pun cakap,wei..hutang bayor laaa... Aku suruh call yayasan pahang cek kenape dapat surat lawyer g walau bayar tiap bulan.

So,dia tak nak buat benda aku suruh. Dia nk bayar rm100 je..

Haii..lantak hang la.. Haha... Hang yang menanggung..

P/s: biarla aku tak dapat gi bercuti obesi pun janji dapat selesai hutang zaman study tu dulu. Ops!

posted from Bloggeroid

20 August 2014

Mini open house & housewarming 16 Ogos 2014

Assalamualaikum..

#throwback.

Hihi... Terus hash tag.. ;p

Sabtu minggu lepas,aku buat makan-makan sikit kat rumah.. Jemput yang dekat-dekat je.. Bajet dalam 100 orang je..
Menu pulak ikut tekak kami laki bini. Aci dop? Haha. Nasik dagang & laksam. Ni menu order. Original klate.. Memang terbaikkk.. Semua orang cakap sedap.. Menu lain yang masak sendiri, rendang ayam,nasi himpit,kuah lodeh lontong..

Lemang beli 10 batang. Tu pun tak habis...

Gambar makanan tak terambik.. Hurmm. Tepuk dahi.

Tapi alhamdulillah.. Ramai jugak kunjungan yang dapat datang.. Officemate memang major datang la. Ada yang lupa..sebab invite awal sangat.takpe laa..


Gambar iols ni,di snap oleh kazen. Haha.. Kalau takde dia yang tetiba snap gambar, takde la gambar tetiba ni.hikhik..

Family belah husband semua datang.. Ni Qaira dengan semua sepupu sepapat dia...

Family aku tak dapat datang.. Mak tak sihat. Akak aku pulak, anak tengah sibuk nak upsr. Ada tuisyen. Takpe la.. Tapi,sempat g akak aku pos kuih semperit 2 balang.. Ngam on friday sampai.. Haha...

Ni anak-anak kak ipar.. Bloger khaili..

Anak opismet aku ni siap masuk bilik men masak-masak..adess.tepuk dahi bapak dia..

Ni pestime buat open house.. Banyak benda baru beli.. Haha.. Hadiah kawen semua guna..

I/Allah,tahun depan kalau panjang umur,murah rezeki,ada lagi open house.. :)
posted from Bloggeroid

18 August 2014

Cek nuffnang safely cash out!

Assalamualaikum...

Banyak dah ke dapat cek nuffnang tahun ni??? Aku baru dapat sekali.. Amount pun 3 angka je..

Alhamdulillah.. Syukur ada daripada tak hadoo kan..

Update blog pun suam-suam kuku.. Reward pun suam-suam kuku lah. Tak gitu? Heh. .

Btw,dah selamat clearkan cek ni last week. Duit pun dah masuk..

Share la pendapatan nuffnang uols dengan iols nak tak... :) mana tau boleh menambah semangat untuk buat entry setiap hari..

posted from Bloggeroid

get this widget here
 

Copyright © 2013 Reserved to cik may
Design by kinaf