21 June 2015

Layan steak kat Steak Sempang Paya Jaras

Assalamualaikum..

Entry versi mengidam gerenti nanges kalau tak dapat! Hahaha...

Ada banyak kedai makan sedap kat kawasan rumah aku tinggal ni. Siang kampung sunyi bila malam meriah dengan kedai makan enak.

Alkisah member cakap kedai steak sempang ni sedap sangat. Aku pun ajak husband pi try..

Aku order beef rib steak..
Daging lembut. Kenyang gile sampai tak mampu nak habiskan ia. Hohoho.. 

Incek husband pulak order chicken chop.
Husband cakap sedap sampai licin dia makan.

Qaira pulak aku order kan mushroom sup dengan drumstick ayam..

Lepas tu untuk pencuci mulut order sloce choc cake.

Aku yang dah kenyang sangat tak lalu dah nak makan kek. Tak boleh g la makan macam-macam..

So totally sedap. Cume perut aku tak boleh nak masuk banyak makanan. Huhu..

Sesiapa nak try boleh la pi kedai ni kat trafik light simpang 3 paya jaras. Sebab tu nama kedai steak sempang. Lokasi betul dekat simpang.

Last sekali..
Wefie dari iols yang dah lama tak ke udara di blog ni. Muah ciked! Selamat berpuasa day 4!

20 June 2015

Salam Ramadhan!

Assalamualaikum.

Salam ramadhan semua!! 

Selamat menunaikan ibadah puasa untuk tahun ni. 
Qaira belum puasa pun baru 2 tahun. Hehee...

19 May 2015

Sambutan Hari Ibu Tadika & Taska Naluri Bistari

Assalamualaikum...

Baru-baru ni tadika & taska tempat Qaira school buat sambutan hari ibu. So ibu-ibu yang berkelapangan dijemput hadir memeriahkan majlis.

Aku datang sekejap nak bagi support. Cewah. Pestime kot attend aktiviti parent kat school ni. Padahal anak aku kat taska jea. Hihi.. Pepagi bute dah mandikan Qaira dan pakaikan baju sedondon dengan mama. Gitewww. Nampak tak keeksitedan seorang emak? Hewhewhee..

Dalam pukul 10:15am aku gerak dari opis menuju ke tadika. Sebab majis buat kat tadika je. Aku tengok Qaira dengan otainye dok atas kerusi tengok budak lain dengan mak dorang. Bila dia nampak aku, dia buat dek je tapi muka blur kot. Kenapa mama datang school cepat sangat ni.. Hehe..

Lepas tu baru dia tersengih-sengih lompat datang kat aku. 

Aktiviti memula potong kek.. Dan si anak suapkan kek kat mulut mama.


Untuk kes aku, aku paksa tolak tangan qaira suap kek kat aku sebab dia tengah kesedapan makan kek yang ada ice cream tu.
Aktivit makan-makan je lepas tu. Teman qaira makan kejap lepas tu aku balik bekorje. 

Mujur opis dekat! Hehe..

Selamat hari ibu semua ibu yang sedang baca entry ni!



get this widget here
 

Copyright © 2013 Reserved to cik may
Design by kinaf