14 September 2011

:: PETUA NAIK KAN SERI DI WAJAH PENGANTIN ::

Hari ni aku menggoogle lagik...
Lain yang di carik,lain pulak yang aku jumpe..
Ni untuk Bride 2 Be ye..
Hehehe...aku jugak ke?? ^____^

Masih terdapat amalan petua orang-orang lama bagi menaikkan seri wajah pengantin di hari bersejarah tersebut. Caranya cukup mudah dan ringkas.

Caranya :-
44 hari sebelum tarikh perkahwinan, amalkan diri dengan memakan sekuntum bunga mawar , kelopak demi kelopak setiap hari.



Di mulakan dengan segelas air putih dan kalimah bismillah serta selawat ke atas Nabi, anda boleh memakan sekuntum bunga mawar itu bagi setiap hari sehinggalah menjelang hari bersejarah anda. Walaupun bunga mawar agak mahal, tetapi hasilnya adalah berbaloi. Cubalah !

Kawan aku yang telah selamat menjadi wife pun ade buat entry pasal bunge ros ni..
Aku cube carik entry tu dalam blog die..
tapi tak jumpe..hehehe..

yeah..selamat mencube!!!

p/s: aku dah boleh ke amalkan bende-bende ni?hehehe...

k a l a u  s u k e  b o l e h  l i k e . . . k o r a n g  l i k e  k o r a n  g   b e s t . . .

15 jejak di sini:

Munna said...

atoooiii sdp ke tuh?

CIK MAY said...

try la dulu baru tau sedap ke tak..=)

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

boleh la cube may..su ari tu xsempat pun..hihi

CIK MAY said...

haha..sue ni...pantng mengumpat cket je..mesti muncul.. =)

nick dot anis said...

anis nak try la nnt

Cik Bahgia a.k.a Zet said...

alah.. susah la nk cari ros kat sini... huhukkk....

yayath said...

hoho~~kopak duet makan bunga ros nih:)hehe~~nak try la.

CIK MAY said...

hihi..try ye sume.. =)

siti kektus said...

dah boleh try dah. mana tau nanti akak tripple berseri-seri nya kan. hehehe ;p

Hanis MY said...

wow tak pernah cuba pun sebelum kawin dulu...

CIK MAY said...

siti kektus : hehe..lambat g kot..5 bulan g..=)

hanis : nak tambah seri lagi pas kawen boleh jugak amlkan...KOT...hehehe..

JalalRet said...

laki blh ke join sekali nk mkn 2???
tgk komen smua pmpn je...
t ingt Jalal ni pondan plk...kikiki

jalal laki sejati tau..kikiki

jalalret.blogspot.com

CIK MAY said...

jalal..arr.....tak tau la tu..hehe...

maszull said...

salam cik may...bagus juga info ni...
nak suruh anak mama amalkan sebelum majlis nikahnya...

p/s setiap hari bunga yg sama atau ambil yg lain...

CIK MAY said...

mama maszull : mestila bunge yg sama..smp hbs kelopak...=)

get this widget here
 

Copyright © 2013 Reserved to cik may
Design by kinaf